№1093 від 10.11.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
400 г фаршу; 3 середні цибулини; 3 середні моркви; 150 г круглого рису; 40 мл олії; 0,5 ч.л. чорного меленого перцю; 1 ч.л. зіри; 1 ч.л. барбарису; ¾ ч.л. куркуми; 3 зубчики часнику.
Спеції змішати з 1ч.л. солі. В каструлю з фаршем та овочами додати суміш спецій, влити 100 мл води, перемішати, накрити кришкою та на середньому вогні тушкувати 40 хвилин.
Рис промити і відкинути на друшляк. На тушкований фарш з овочами викласти рис, розрівняти по всій поверхні (не перемішувати з фаршем!) і залити 250 мл окропу. Накрити кришкою. Перші 2 хвилини після закипання рису готувати його на великому вогні, потім вогонь зменшити до середнього і доварити до готовності, поки рис не вбере всю воду, в середньому це 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності викласти зверху зубчики часнику і втопити їх у каші.
Вогонь вимкнути, рис перемішати. Накрити кришкою та дати настоятися 15-20 хвилин.
10.11.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2022p. На головну сторінку |