Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1093 від 10.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Густу кров розріджує часник

Густу кров розріджує часник

Для розрідження крові часто радять використовувати ацетилсаліцилову кислоту, але, крім користі, вона приносить і шкоду. Закріплюючись на стінках шлунка, частинки аспірину «в’їдаються» в них й утворюють виразки. Тому фітотерапевти надають перевагу відварам листя малини й чорної смородини, які є джерелом саліцилової кислоти.

Крім того, вона міститься в багатьох фруктах та овочах, проте в кількості, недостатній для значного впливу на згортання крові. Слід пам’ятати також і про те, що важливо зменшити вживання харчових продуктів, багатих на вітамін К, оскільки вони, навпаки, посилюють згортання. Серед таких насамперед потрібно назвати плоди чорноплідної горобини, шпинат та салат. Для розрідження крові можна скористатися наступними порадами.

• Жири риби сприяють не тільки розрідженню крові, а й розсмоктуванню вже наявних тромбів і склеротичних бляшок. Тому рибу слід їсти не менше 3-4 разів на тиждень, до того ж перевагу потрібно надавати жирним сортам.

• Стежте, щоб у продуктах харчування містився йод, зокрема, їжте регулярно свіжу морську капусту або ж суху, подрібнену на млинку для кави. Сухий порошок ламінарії досить вживати замість солі з їжею 1 раз на день по 1 ч. л.

• Додайте до раціону волоські й мигдалеві горіхи (по 1 ст. л. на день).

• Споживання часнику, червоного болгарського перцю, помідорів теж зменшує в’язкість крові.

• До 250 г обчищеного часнику додати 300 мл меду, настояти 3 тижні й приймати по 1 ст. л тричі на день за 40 хв до їди.

• Жуйте щовечора о 21 годині 0,5 ч. л. сухих квіток гіркого полину, запиваючи 1 склянкою кефіру. Чиніть так протягом тижня, потім слід зробити перерву на 7-10 днів і повторити. Окрім розрідження крові, полин чистить печінку й зміцнює імунітет.

• Добре допомагає розріджувати кров коріння шовковиці. Узяти 200 г свіжих коренів, подрібнити й промити. Покласти в емальовану каструлю, залити 3 л холодної води та залишити на 1 годину. Потім поставити на слабкий вогонь, поварити 15 хв після закипання, зняти з плити, остудити, перецідити й поставити в холодильник. Приймати 5 днів поспіль по 200 мл тричі на день до їди, потім зробити перерву на 2-3 дні. Таким чином потрібно пропити 2-3 курси.

• Щодня з’їдати мінімум 1 ст. л. пророслої пшениці, бажано додавати її в овочеві салати з 1 ч. л. лляної олії (джерелом ненасичених омега-3-жирних кислот).

• Кориця та імбир теж мають здатність розріджувати кров. Узяти свіжий корінь імбиру (приблизно 4 см), дрібку кориці (на кінчику ножа), 1 ч. л. зеленого чаю. Суміш залити 0,5 л окропу, дати настоятися, перецідити, додати лимона й меду за смаком. Випити протягом дня.

10.11.2022



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2022p. 
На головну сторінку