Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1094 від 17.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Б’юті-користь гарбуза

Б’юті-користь гарбуза

Допомагає боротися з жирною шкірою

Гарбуз видаляє токсини та інші домішки зі шкіри, які можуть засмічувати пори. Для лікування жирної шкіри можна змішати 1 ст.ложку гарбузового пюре з 1/4 ч. ложкою яблучного оцту. Пасту наносити на вологу шкіру на 15-20 хвилин (а якщо шкіра чутлива, то на 10 хвилин), щоб вона висохла. Промийте теплою водою, а потім ще раз – холодною. Після процедури на шкіру слід нанести зволожувальний крем.

Володіє антивіковим ефектом

Регулярне і помірне вживання гарбуза є дуже ефективним способом для того, щоб запобігти передчасному старінню (зморшки, темні плями). З цим допомагають антиоксиданти і вітамін С.

Допомагає при лікуванні акне

Причин для появи акне може бути дуже багато, але одна з головних – засмічення пір шкірним жиром, відмерлими клітинами епідермісу, косметичними засобами. Антиоксиданти, присутні в гарбузі, борються з вільними радикалами організму і, таким чином, захищають пори від пошкодження. Це допомагає позбутися від токсинів та інших забруднень шкіри. Крім того, що гарбуз корисно їсти, пюре також можна наносити на шкіру в якості маски.

Корисний для губ

Гарбуз дуже ефективний у догляді за губами і є одним з кращих натуральних бальзамів для губ.

Сприяє росту волосся

Гарбуз – багате джерело мінералів, включаючи калій і цинк. Калій допомагає підтримувати здоров’я волосся і покращувати регенерацію. Цинк допомагає підтримувати колаген і, таким чином, відіграє важливу роль для здоров’я волосся. Гарбуз також містить фолат, важливий вітамін B, який стимулює ріст волосся шляхом поліпшення кровообігу.

Запобігає передчасній сивині

Регулярне вживання гарбуза або ж використання його в якості маски для шкіри голови сприятливо впливає на стан волосся – захищає від сивини. Ця перевага пов’язана з антиоксидантами, які містяться в гарбузі і захищають волосся і шкіру голови від несприятливого впливу зовнішнього середовища.

Запобігає випаданню волосся

Це пов’язано з тим, що поживні речовини, присутні в гарбузі, забезпечують зволоження нашого волосся і шкіри голови, покращують кровообіг, а також сприяють росту волосся. На додаток до цього, антиоксиданти, присутні в гарбузі, захищають шкіру голови від окисного пошкодження, викликаного вільними радикалами, і, таким чином, допомагають зменшити проблему випадіння волосся.

Як Ви вже зрозуміли, він буде корисний як у вигляді харчування, так і у вигляді різних масок, бальзамів і кондиціонерів.

17.11.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2022p. 
На головну сторінку