Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1094 від 17.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненщина отримає 10 автобусів з Чехії

Рівненщина отримає 10 автобусів з Чехії

Рівненська область продовжує працювати із закордонними партнерами. Днями з Чехії в область привезли зимовий одяг для українських військових. Також в область приїдуть 10 автобусів.

Співпраця між державами на регіональному рівні продовжуватиметься. Стосуватиметься вона і соціальної, і економічної сфери. Про це йшлося на зустрічі начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля та голови Рівненської облради з Генконсулом Чеської Республіки у Львові Давідом Нови.

«Рівненська область – тилова. І нам треба дбати про економічний розвиток, щоб компенсовувати втрати знакових підприємств на Сході. Звичайно ж тут дуже важлива співпраця з іноземними партнерами, – прокоментував Віталій Коваль. – Рівненська область спеціалізується, зокрема, на агропереробці, також маємо розвинений меблевий кластер, тож нам цікава співпраця у цих сферах».

Так, на Рівненщині збирають чи не найбільше в Україні дикорослих ягід (зокрема, чорниць). Така продукція зберігається в холодильних камерах. Водночас через перебої з електропостачанням із цим можуть виникнути проблеми. Тому необхідність в генераторах вкрай важлива як для бізнесу, так і для людей.

Також зацікавити партнерів могла б і молокопродукція на експорт, яка зараз має вигідну ціну.

Разом із тим, Генконсул Чеської Республіки у Львові повідомив, що взимку організовується робоча поїздка у Чехію підприємців із України, тож серед них будуть і представники бізнесу з Рівненщини. Крім того, вони допомагатимуть налагодженню співпраці між підприємствами з нашого регіону та Чехії.

Крім того, важлива підтримка в підготовці до опалювального сезону. Зокрема, під час зустрічі обговорили і необхідність облаштування додаткових мобільних пунктів обігріву.

Планується і подальша співпраця в соціальній сфері.

17.11.2022Олександр Поліщук



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2022p. 
На головну сторінку