Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1094 від 24.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Тарас Сень: «У всьому світі люди моляться за Україну»

Тарас Сень: «У всьому світі люди моляться за Україну»

Сьогодні, коли всім нам важко, дуже сильно збільшується значення роботи людей, які попри всі негаразди працюють для людей, допомагають бідним. Одним з таких людей є пастор Церкви «Христос є відповідь» Тарас Сень. Кілька місяців тому ми розповідали про його місіонерську діяльність в країнах Центральної Америки . Нещодавно він відвідав далеку Індію, про що розповів автору.

– Я був у місті Сілігурі, яке розташоване в штаті Західна Бенгалія. Це на самому кордоні з Китаєм . Подорож була дуже цікавою. Я багато країн відвідав, але Індія ні на що не схожа. Дуже гарна природа, гори, на яких в самісіньких джунглях живуть люди. Міста колоритні. Особливо вражають корови, які ходять вулицями міст і їх ніхто не чіпає, оскільки вони для індуїстів священні тварини. Дуже брудно в містах. Ну і, звісно, бідність. За кількістю дуже бідних людей Індія нагадує Африку, де мені теж доводилось бувати. Що стосується самого візиту, то провели сімейну конференцію. Відвідав нашу місіонерську школу в місті Сілігурі. Вона поки невелика, але, сподіваюсь, що кількість учнів буде зростати. В Індії християн не дуже багато – два-три відсотки, але враховуючи величезне населення Індії – це мільйони віруючих. На жаль, бути християнином у переважно індуїстській країні непросто. Є обмеження і на пасторську діяльність. Так іноземців, які цим займаються, можуть дуже просто вислати з країни. Попри все це, ми працюємо. Організували в Індії очну клініку і передали обладнання для очної клініки в Непал. Днями я відлітаю до Ефіопії, де ми традиційно проводимо низку заходів – конференції, зустрічі з пасторами і, звісно, величезний крусейд під відкритим небом. На останній такий захід зібралось близько сотні тисяч віруючих.

Також ми активно працюємо і в Україні. Нами було зібрано дві фури гуманітарної допомоги. Одну з них вже відправили до Миколаєва, а друга прибула в Рівне. Мені доводиться багато подорожувати і спілкуватись з людьми. Доношу до людей на різних континентах правду про війну в Україні. Хочу сказати – у всьому світі люди моляться за Україну, за мир на нашій землі.

24.11.2022Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2022p. 
На головну сторінку