№1095 від 01.12.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
З фаршу готуються різні ситні страви. Він входить до складу пельменів, тефтелей, котлет, фаршированих перців, голубців та інших звичних страв. Якщо вірити досвідченим кухарям, то вони радять робити фарш особисто, а для цього брати натуральне м’ясо. Але з огляду на брак часу, його купують і в магазинах.
Вся річ у тім, що сода – лужний інгредієнт. І вона здатна позбавляти від неприємних запахів м’ясо. Тільки соду додають в м’ясні страви не лише для цього. Завдяки соді м’ясо стає ніжнішим, м’якшим і котлети починають танути в роті. Дуже добре це допомагає розм’якшити яловичий фарш.
Але не можна кидати соду в фарш на око – необхідно дотримуватися пропорції. На кожні пів кілограма фаршу йде 0,5 чайної ложки соди.
01.12.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 01.12.2022p. На головну сторінку |