Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1098 від 22.12.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

6 способів застосування пакетиків з кульками силікагелю із взуття

6 способів застосування пакетиків з кульками силікагелю із взуття

У кожній коробці взуття можна знайти кілька маленьких пакетиків з кульками, які усувають запахи і вологу з упаковки. На них зазвичай написано «не їсти» і «викинути», до першої поради точно потрібно прислухатися, а ось другу можна проігнорувати.

Силікагель може стати в нагоді в різних побутових ситуаціях, тому зберігайте ці пакетики в окремій коробочці і згадайте про них, коли вони будуть потрібні.

Позбутися від запаху в сумці

Це особливо актуально для тих, хто відвідує тренування у фітнес-центрі: волога футболка, кросівки і штани можуть просочити зайвою водою сумку і залишити в ній неприємний запах. Зберігайте в спортивній сумці кілька пакетів з силікагелем: він не дозволить речам запріти і позбавить сумку від характерного аромату.

Продовжити життя бритві

Багато зберігають бритвені верстати у ванній кімнаті, через вологість вони набагато швидше затупляються. Але якщо перемістити бритву в коробочку, наповнену пакетами силікагелю, затупляться леза тільки через пару місяців, коли смуга індикатора повністю зітреться.

Не дати затупитися ножам

Якщо розмістити пакетики з взуттєвих коробок у відділення, де ви зберігаєте ножі, то вони почнуть тупитися набагато менше, а лезо перестане покриватися характерними розводами від води.

Врятувати телефон

Всі знають, що телефон, що впав у воду або намок під дощем, можна врятувати, зануривши його в рис. Але пакети з силікагелем працюють набагато краще – вони вбирають вологу набагато ефективніше, а значить, і шанси, що гаджет знову почне працювати, зростають.

Запобігти запотіванню лобового скла

В осінню і весняну погоду багато автомобілістів стикаються з цією проблемою. Покладіть ввечері на приладову панель кілька пакетиків, і вранці проблем з запітнілим склом буде істотно менше.

Не дати сріблу потемніти

Якщо ювелірні прикраси швидко втрачають колір, значить, в місці їх зберігання занадто волого. Перемістіть їх в коробку, наповнену пакетами з силікагелем, вони приберуть рідину і продовжать сяйво прикрас, аксесуари можна буде чистити значно рідше.

22.12.2022



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2022p. 
На головну сторінку