Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1098 від 22.12.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині дбають про права людей: у відділенні поліції запрацювала система «Custody Records»

На Рівненщині дбають про права людей: у відділенні поліції запрацювала система «Custody Records»

У відділенні поліції запрацювала система «Custody Records».

Таку електронну систему відеоспостереження міжнародного стандарту презентували в відділенні поліції міста Костопіль. Це вже 30-ий територіальний підрозділ в області, який має таке обладнання. Загалом Рівненщина займає друге місце в Україні за кількістю встановлення такої системи.

«Це повна фіксація усіх дій поліцейських від моменту фактичного затримання до проведення процесуальних дій. Такі стандарти дозволяють документувати та цілодобово відстежувати процес роботи поліцейських. Впевнений, що це нововведення докорінно змінить ставлення правоохоронців», – сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Основна мета «Custody Records» – дотримання базових прав громадян та захист поліцейських від можливих неправдивих звинувачень. Задокументоване відео зберігається на серверах впродовж 25 років.

«Нацполіція продовжує впроваджувати нові проєкти, бо ми в умовах війни не тільки відвойовуємо нашу свободу і незалежність, а й захищаємо європейські цінності. Проєкт «Custody Records» орієнтований, передусім, на безпеку людей, аби кожен громадянин у підрозділі поліції почувався у безпеці і знав, що може сюди прийти за допомогою і справді її отримати», – зазначив начальник УДПЛ Нацполіції України Руслан Горяченко.

Нагадаємо, що така система на Рівненщині вже працює у трьох районах та обласному центрі. Незабаром вона покриє усю область.

22.12.2022



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2022p. 
На головну сторінку