Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1099 від 29.12.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Геніальний метод очищення волоських горіхів

Геніальний метод очищення волоських горіхів

Ви досі чистите горіхи по-старому і радієте, коли вдається витягти зі шкаралупи неушкодженими хоча б половинки? Тоді спробуйте скористатися цим унікальним трюком. Будь-які спеціальні пристосування не знадобляться. Досить звичайного молотка і старої обробної дошки. Далі потрібно тільки дотримати ряд умов. При мінімумі зусиль ви отримаєте цілі ядра.

У відповідну за розміром каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Води повинно бути достатньо для того, щоб повністю покрити горіхи. Відправляємо горіхи в киплячу воду на 5 хвилин. Періодично занурюємо спливаючі на поверхню горіхи, важливо, щоб шкаралупа не встигала просихати і наситилася вологою.

Дістаємо горіхи з киплячої води. Шкаралупа висихає буквально на очах. При цьому вона стає більш м’якою і податливою. Не чекаючи повного охолодження переходимо безпосередньо до розколювання.

Завдання полягає в тому, щоб злегка вдарити молотком не на стику, а посередині половинки. Надмірні зусилля протипоказані, при сильному ударі ядро може пошкодитися. Перевернувши горіх, наносимо ще один удар в другу половинку.

Далі просто позбавляємося від шкаралупи. Роз­м’якшена, вона стає настільки податливою, що знімається без зусиль, подібно шкірці апельсина. Ядерце залишається цілим.

Тепер знаходимо підставу перегородки і витягуємо її. Вона теж піддається гранично легко. Перегородка витягнута, очищений горіх залишився цілим.

29.12.2022



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2022p. 
На головну сторінку