Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1099 від 29.12.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В умовах війни потрібно тримати зв’язок із кожною дитиною, яка проживає на Рівненщині, – Сергій Подолін

В умовах війни потрібно тримати зв’язок із кожною дитиною, яка проживає на Рівненщині. З таких слів сьогодні розпочалася освітянська нарада, яка проходила за участю першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна.

На робочій зустрічі були присутні представники департаменту освіти і науки області, управління Державної служби якості освіти, керівники органів управління освіти. Тема – «Організація діяльності закладів дошкільної освіти в умовах воєнного стану».

«Максимальна кількість дитсадків повинна працювати очно. І у кожному приміщенні має бути укриття. Так, рішенням Уряду на наступний рік закладено понад 1,5 млрд гривень на облаштування сховищ в закладах освіти країни. Окрім того, паралельно проводиться робота над залученням донорських коштів. Пандемія та війна змінила сталі правила, але всьому є альтернатива», – сказав Сергій Подолін.

За інформацією департаменту освіти і науки, на Рівненщині у частини садків відсутні укриття та інтернет. Проте є такі громади, в яких сховища облаштовані в усіх закладах наявної мережі. Обговорили також належне забезпечення освітніх послуг, відвідування, облік дітей ВПО, формати навчання та психологічну службу.

Окремо зупинилися на питаннях цифровізації – наявність комп’ютерного обладнання та інтернету. Так, за інформацією управління Державної служби якості освіти Рівненської області, лише у 71 % садків наявна комп’ютерна техніка для забезпечення дистанційної освіти.

Під час наради проаналізували стан забезпечення закладів освіти. Представникам громад вказано на переваги та недоліки роботи під час воєнного стану.

29.12.2022



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2022p. 
На головну сторінку