Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1100 від 12.01.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Андрій Грухаль: «Наше завдання – працювати ефективно…»

Андрій Грухаль: «Наше завдання – працювати ефективно…»

РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» є одним з небагатьох підприємств Рівненщини, від роботи якого залежить сама можливість забезпечення нормального життя регіону, адже без послуг централізованого водопостачання та водовідведення (каналізації) нормально не може жити обласний центр та інші населені пункти, які обслуговує це найбільше обласне комунальне підприємство.

Про те, як відпрацював «Рівнеоблводоканал» у надважкий 2022 і з чим увійшов у рік 2023, автор попросив розповісти виконуючого обов’язки директора РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрія Грухаля.

– Увійшли ми у новий рік з тим самим, з чим і завершили рік минулий: наше підприємство забезпечує споживачів питною водою і надає послуги з водовідведення. На війні, в мирний час – наша робота незмінна. Звісно, минулий рік був найскладнішим. Було важко, але колектив підприємства свої обов’язки виконав. Ми працюємо і цілодобово подаємо нашим абонентам воду, збираємо каналізаційні стоки. Щодо ситуації на підприємстві, то хочу сказати – вона робоча. Звісно, давно назріло питання змін наших тарифів. За минулий рік вартість паливно-мастильних матеріалів зросла вдвічі. Реагентів для знезараження води – втричі, запасні частини для обладнання стали дорожче в півтора-два рази. Все це вимагає коштів. Сьогодні діючий тариф на наші послуги покриває десь 70-80 % наших потреб. Тому грудневе рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення було цілком логічним та економічно виправданим. На жаль, воно було через кілька днів відмінено. В таких умовах постає питання про відшкодування різниці в тарифах підприємствам нашої галузі, яке потрібно виділити з державного бюджету. А сума необхідної субвенції доволі не мала – 140 мільйонів гривень. Розуміння цього у центральної влади є, але механізму відшкодувань наразі немає.

За таких умов ми працюємо і вирішуємо поточні проблеми забезпечення безперебійної роботи підприємства. Плани розвитку в нас є, але коштів на цей самий розвиток наразі немає. Будемо сподіватись, що у 2023 році можливість для оновлення матеріальної бази «Рівнеоблводоканалу» з’явиться, а обласна та Рівненська міська ради зможуть допомогти нашому підприємству пережити ці дуже складні для всієї країни часи.

12.01.2023Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 12.01.2023p. 
На головну сторінку