Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1101 від 19.01.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як зробити саморобні бомбочки для очищення унітаза?

Генеральне прибирання в будинку або квартирі займає велику кількість часу. Крім прибирання в залі, кухні, спальні, потрібно навести порядок і в санвузлі. Чистити унітаз складно і неприємно. Спеціальні засоби в рази полегшать цю процедуру.

Як зробити чистячі бомбочки для унітаза?

Практично всі очищувачі для туалетів містять велику кількість різних шкідливих хімікатів, які з часом чинять негативний вплив на організм. Мало того, що спеціальні бомбочки можна виготовити самостійно, так ще й з натуральних інгредієнтів. Вони не тільки допоможуть якісно очистити унітаз, але і видалять всі неприємні запахи.

Інгредієнти, які знадобляться, щоб виготовити спеціальні бомбочки:

сода – ½ склянки;

лимонна кислота – ½ склянки;

кукурудзяний крохмаль – ½ склянки;

ефірна олія з будь-яким приємним запахом – 25 крапель;

гумова форма – 1 штука;

вода.

Щоб її виготовити, для початку варто змішати в мисці лимонну кислоту, соду, крохмаль і все ретельно перемішати. Потім потрібно додати ефірну олію і знову перемішати. Можна використовувати безліч різних олій з різними запахами.

Тепер варто влити трохи води і відразу ж перемішати. Рідину потрібно додавати до тих пір, поки суміш не стане більш густою і однорідною.

Потім її варто викласти в форму і дати постояти близько 12 годин, щоб вона висохла. Отриману бомбочку потрібно зберігати у відкритому місці.

Вони діють так само, як і бомбочки для ванни, тобто під час зіткнення з водою починається хімічна реакція, яка викликає шипіння. Саме це і дозволяє добре вичистити весь унітаз, видалити сморід без використання йоржика і чистячих засобів.

19.01.2023



Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2023p. 
На головну сторінку