Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1103 від 02.02.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чому гурмани додають щіпку солі до кави?

Чому гурмани додають щіпку солі до кави?

Зараз дуже багато людей люблять вдень або зранку пити каву, так як у цього напою дійсно дивовижний аромат і смак. Та й прокидатися з кавою набагато легше.

Кожен з нас пам’ятає, що в деяких кав’ярнях до напою додається гвоздика. Іноді в нього наливають трохи збитих вершків або сироп. Але мало коли кидають дрібку солі.

Головне – допомогти аромату розкритися, дати можливість відчути смак кавового напою. Не забувайте, сіль – це натуральний і безпечний підсилювач смаку. Звичайно, перестаратися з нею не варто.

Так що якщо додати до кави грам солі, то вона вийде ідеальною. Додають сіль до кави і з інших причин.

Припустимо, у вас мало очищеної води, а та, що тече з крана, вельми сумнівної якості. Тоді додайте солі – вода стане м’якшою, чистішою і смачнішою.

Річ у тім, що так чинять в східних країнах. Там культура вживання кави розвинена на високому рівні. Там, де жарко, солять каву, щоб не було дисбалансу мінералів в літню спеку.

02.02.2023



Рівне-Ракурс №10 від 02.02.2023p. 
На головну сторінку