Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1103 від 02.02.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Засудили за «замінування» відділення пошти

25-річна рівнянка повністю визнала свою вину у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).

За результатами розгляду угоди про визнання винуватості, укладеної між прокурором і обвинуваченою, відповідно до вироку суду, її звільнено від відбування основного покарання у вигляді позбавлення волі на два роки із випробуванням та встановленим іспитовим строком на один рік.

Нагадаємо, на спецлінію 102 об 11:25 16 жовтня надійшло повідомлення про замінування відділення пошти на вулиці В’ячеслава Чорновола в обласному центрі. На місце події негайно виїхали всі спецслужби. Після обстеження приміщення та прилеглої до нього території будь-яких вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

За результатами проведених невідкладних слідчих дій поліцейські встановили особу «мінера». Нею виявилася жителька обласного центру. Як пояснила, того дня посварилася із чоловіком і вирішила йому таким чином помститися. Той саме збирався у вказане відділення, аби отримати відправлення.

Однак, такі дії з її боку призвели до дезорганізації діяльності та безпідставного відволікання сил і засобів Рівненського районного управління поліції, Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Засуджена тепер не може виїжджати за межі України без погодження уповноваженого органу з питань пробації; зобов’язана повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання та періодично з’являтися для реєстрації в уповноважений орган з питань пробації.

Утім, якщо впродовж іспитового строку вона вчинить кримінальне правопорушення, то їй загрожуватиме реальний термін ув’язнення.

02.02.2023



Рівне-Ракурс №10 від 02.02.2023p. 
На головну сторінку