Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1103 від 02.02.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Знайомство з професією швачки почалося на рівненських підприємствах

Знайомство з професією швачки почалося на рівненських підприємствах

Скеровані на здобуття професії «Швачка» 1-2 розряду до Рівненського центру ПТО ДСЗ Рівненською районною філією Рівненського обласного ЦЗ безробітні вже знають: місце майбутньої роботи вони можуть обирати самостійно. Тісна співпраця закладу освіти з представниками швейної галузі регіону дозволяє комунікувати як із питань виробничої практики слухачів, так і щодо працевлаштування випускників. Це важливі меседжі тим, хто шукає роботу, особливо вимушено переміщеним особам, котрі перебувають у непростих життєвих ситуаціях.

Викладачка Поліна Долганська та майстриня виробничого навчання Лілія Давидюк поділилися: «Ми відвідали одні з кращих рівненських підприємств – «Алмі», «Котон Стиль», «Спецпошив». Вже є пропозиції наших партнерів щодо практичних занять швачок. Слухачі ознайомилися із умовами роботи, сучасним обладнанням та поспілкувалися із представниками роботодавців». Такі екскурсії дозволяють майбутнім робітникам краще орієнтуватися на ринку праці, і через 3 місяці навчання обрати своє «місце під сонцем».

Рівнянка Наталія Пашинська за освітою філолог. Має чималий досвід роботи вихователем, коректором, копірайтером. Шиття спостерігала змалечку, адже мама гарно шила. Любила малювати «моди». В юності здобула освіту швачки-мотористки. «Але це було давно. З’явилися нові технології, обладнання, і потрібні нові сучасні знання. Про це сказав мені і син-підприємець, котрий займається продажем жіночого одягу. Він запропонував співпрацю з пошиття і ремонту виробів. Коли у центрі зайнятості запропонували навчання, я відразу погодилася. Навички та нові знання вже допомогли пошити собі постіль та спідницю». Слухачка здобуває не лише нові професійні навички, але й перших клієнтів. Знайомі оцінили її акуратну роботу та вже роблять замовлення.

Більше інформації про формування груп слухачів та умови навчання – на офіційному сайті cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти:

(0362) 68-37-95, ел.пошта cpto@cpto.rv.ua

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області,

або за телефонами +38067-363-88-27, +38096-539-53-59.

02.02.2023



Рівне-Ракурс №10 від 02.02.2023p. 
На головну сторінку