№1105 від 16.02.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Сир – 250 г; борошно – 250 г; масло вершкове – 250 г; цукор – 120 г; розпушувач – 10 г; сіль щіпка; лимонний джем - 150 г; цукрова пудра - 150 г; сік лимона.
Поки тісто холодне, розкочуємо його в довгий пласт і складаємо втроє. Повертаємо на 90 градусів і повторюємо так ще 4 рази. Спочатку тісто буде липнути до столу і до скалки, тому підсипайте злегка борошном. Якщо в процесі розкочування тісто гріється, прибираємо на пару хвилин в морозильник.
Після останнього розкочування скласти тісто втроє, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник від 8-12 годин, або на годину в морозильник. Розкочуємо холодне тісто у великий прямокутник, посипаємо цукром і злегка проходимося скалкою.
З двох кінців тіста згортаємо у рулет до середини пласта.
Нарізаємо гострим ножем на шматочки трохи більше 1см.
Викладаємо на деко зрізом нагору. Випікаємо в розігрітій до 200°С духовці 15-17 хвилин.
Охолодити та покрити джемом. Дати джему схопитися і полити глазур’ю.
Для глазурі в пудру додати сік лимона стільки, щоб вийшла рідка глазур.
16.02.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2023p. На головну сторінку |