Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №297 від 22.06.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виконуючи волю народу

Тисячі рівнян, які прийшли на Майдан Незалежності побачити і почути В’ячеслава Кириленка, свої надії на краще майбутнє пов’язують з перемогою “Нашої України” на позачергових парламентських виборах

“Ми відновимо завоювання Помаранчевої революції!”

Один день у Рівному з лідером “Нашої України” В’ячеславом КИРИЛЕНКОМ

Минулої п’ятниці на Волині, в Луцьку, фактично розпочався передвиборний міжрегіональний тур політичної партії “Наша Україна”. У суботу партійний десант нашоукраїнців у складі лідера партії В’ячеслава КИРИЛЕНКА та депутатів Верховної Ради п’ятого скликання Лілії ГРИГОРОВИЧ, Ольги ГЕРАСИМ’ЮК, Миколи КНЯЗЕВИЧА - представників фракції блоку “Наша Україна”, члени якої за рішенням з’їзду достроково припинили свої депутатські повноваження і склали з себе депутатську недоторканність, відвідав Рівне. Гостей супроводжував голова Рівненської обласної державної адміністрації, член Ради національної безпеки і оборони України, голова Рівненської обласної організації політичної партії “Наша Україна” Віктор МАТЧУК. pentium процессор

Особливістю перебування поважних гостей у нашому місті було те, що представники провідних обласних ЗМІ мали змогу взяти участь у прес-турі під умовною назвою “Один день у Рівному з лідером “Нашої України” В’ячеславом Кириленком”. Незважаючи на вихідний день, програма прес-туру - з 11.00 до 21.00 - була настільки насичена, що деякі журналісти під вечір вже виглядали втомлено, але наші гості були на диво бадьорі й щасливі.

Щасливі тим, що їм випала можливість у спілкуванні з рівнянами - як у теле- і радіофірі, так і на мітингу на Майдані Незалежності, а до того на розширеній нараді з партактивом обласної організації партії “Наша Україна”, на зустрічах із працівниками ВАТ “Поліссяхліб”, педколективом Будинку дитини, учасниками презентації фотовиставки “Українська повстанська армія: історія нескорених” та активістами обласної організації ветеранів ОУН-УПА у міському Палаці дітей та молоді, - донести до рівненської спільноти програму партії не тільки на майбутню виборчу кампанію, але й на стратегічну перспективу.

Наступний етап Помаранчевої революції

- В її основу, - заявив лідер “Нашої України” В'ячеслав КИРИЛЕНКО на прес-конференції для представників загальнонаціональних і регіональних засобів масової інформації, яка відбулася в партійному офісі рівненських нашоукраїнців, - покладено “Десять кроків назустріч людям” Президента Ющенка, останні зміни у програмі “Нашої України”, що чітко характеризують партію як найбільш національно-демократичну в України. У документі буде врахована величезна кількість побажань простих людей, які, в основному, говорять про стосунки влади і людини, чиновника і громадянина, про необхідність усунути дистанцію між ними як на центральному, так на і місцевому рівні. Ми почали цю роботу в 2005 році після перемоги на президентських виборах, але через політичну ситуацію, що склалася в країні, не можемо продовжувати виконання своїх зобов’язань перед виборцями.

Саме тому наступним етапом Помаранчевої революції стануть позачергові парламентські вибори 30 вересня. На думку лідера “Нашої України”, відомого своєю активною участю в студентському голодуванні в 1990 році, а нині яскравого представника європейської генерації вітчизняних політиків, тільки таким чином можна зупинити реваншистські потуги уряду Януковича та правлячої коаліції, що за сприяння зовнішніх сил прагнуть кардинально переглянути результати парламентських виборів 2006 року, висока демократичність яких визнана всією світовою спільнотою.

- “Наша Україна” - зазначив В'ячеслав Кириленко, - виступає проти ревізії волевиявлення людей шляхом підкупу депутатів і формування в такий спосіб конституційної більшості в парламенті для подолання президентського вето, зміни зовнішнього курсу та внутрішньої політики країни всупереч волі народу. 30 вересня ми маємо можливість відновити завоювання Помаранчевої революції. Для цього демократичні сили повинні, безумовно, об’єднатися, щоб не розпорошити голоси.

За словами пана Кириленка, очолювана ним партія є ініціатором створення блоку за участю “Нашої України”, “Національної самооборони” та “Української правиці” і робить усе для того, щоб цей блок відбувся. На його думку, правомірно, щоб назва “Наша Україна” була частиною назви блоку. “Ми готові до компромісу в назві, - уточнив В'ячеслав Анатолійович, - щоб у ній через тире були назви решти учасників блоку, оскільки це буде додатковий орієнтир для виборців, які підтримують близьку до нас, але іншу політичну силу”.

Депутатські привілеї - скасувати!

Повертаючись до теми залучення простих українців до визначення шляхів розвитку країни, В'ячеслав Кириленко вказав на те, що політична акція “Нашої України” “Пишемо програму разом”, безперечно, виявить ті речі, над якими партія працювала погано, ті напрямки, де недопрацювала, ті проблеми, для розв’язання яких в нашоукраїнців не вистачило чи часу, чи наснаги.

- Вже під час першого спілкування у Луцьку, - констатував голова партії “Наша Україна”, - люди чітко сказали: “Недоторканність і депутатські привілеї - скасувати!”. І це буде перший закон, який ми винесемо на розгляд депутатів Верховної Ради шостого скликання.

Друге. Люди чітко висловилися, що дистанція між високою зарплатою депутатів і чиновників та низькою платнею тих українців, які отримують трошки вище мінімальної, такою великою, як зараз, бути не може: перша повинна зменшуватися, а мінімальна заробітна плата - зростати. Тому “Наша Україна”, в разі перемоги на виборах і створення нею уряду, забезпечить з 2008 року 600 гривень мінімальної зарплати і 500 гривень - мінімальної пенсії.

Третє. “Наша Україна”, як запевнив В'ячеслав Кириленко, і надалі буде підтримувати і розвивати президентську програму допомоги багатодітним сім’ям та сім’ям із дітьми. З 2008 року виплата допомоги при народженні першої дитини становитиме не 8, 5 тисячі гривень, як зараз, а 12 тисяч, другої - 15 тисяч, третьої - 25 тисяч гривень. Ці ресурси будуть виділятися через систему соціального страхування (звідти дві третини мам отримують ці кошти) і систему соціального забезпечення (коли мами, що не працюють, отримують допомогу з бюджету).

Уряд “проФФесіоналів” узурпував владу

Четверте - податкова реформа. “Уряд “проФФесіоналів”, на думку В'ячеслава Кириленка, так і не зробив нічого для того, щоб змінити податкову систему. Не зробив тому, що замість справи займався узурпацією влади для себе, змінами до закону про Кабмін, забирав повноваження у Президента, намагався ревізувати зовнішній курс держави, не маючи на це жодних конституційних повноважень. А про податкову реформу, соціальну, економічну та інвестиційну політику уряд Януковича давно і міцно забув. Тільки зараз, коли стало ясно, що виборам бути, Кабмін з першого червня підняв соціальні виплати.

“Натомість, - зазначив один із найперспективніших українських політиків, - ми ще в листопаді-грудні минулого року вказували, що ці виплати мають бути підняті не з першого червня, а з першого січня: кошти на це були закладені в бюджеті. Таким чином, протягом перших п’яти місяців 2007 року на людях знову зекономили. А віддавати їм законно зароблене почали тільки тому, що Президент Ющенко і патріотичні сили домоглися позачергових парламентських виборів”.

П’яте, про що люди говорять тисячі разів, - судова система, яку, за словами В'ячеслава Кириленка, “Наша Україна” зобов’язується змінити до кінця року. Те, що значна частина судів і суддів є корумпованими, вже не потребує доведення. Будь-який громадянин у кожному місті, районі, селі знає, до кого в суді треба підійти, щоб вирішити питання. Тобто, ті люди, які мають цивільний спір за свої права, ті підприємці, які хочуть чесно, на підставі закону, довести свою правоту у господарському спорі, не можуть цього зробити без застосування неформальних механізмів. Ми зробимо так, що закони про судоустрій, про статус суддів будуть ухвалені до кінця року, запевнив В'ячеслав Кириленко.

“Наш обов’язок, спільне завдання центральної та місцевої влади, всього громадянського суспільства - забезпечити, аби в судах працювали тільки чесні судді, а не ті, які вирішують питання за гроші. І тоді, - переконаний провідний український політик, - до тих судових рішень, що ухвалюються іменем України, буде відновлено довіру”.

* * *

Учасники міжрегіонального пропагандистського туру “Нашої України” відвідали в ЗОШ №28 мистецьку дитячу виставку, поклали квіти до пам’ятників Климу Савуру, Уласу Самчуку, Симону Петлюрі та взяли участь у велелюдному мітингу на Майдані Незалежності, на якому виступив лідер партії В'ячеслав Кириленко, голова облдержадміністрації Віктор Матчук, народні депутати Лілія Григорович та Ольга Герасим’юк. Після мітингу рівняни щільно оточили В'ячеслава Кириленка й сердечно бажали помаранчевому блоку перемоги на позачергових парламентських виборах. А один чоловік сказав йому: “Я тисну руку майбутньому Президенту України!”.

22.06.2007Один день з лідером “Нашої України” провів Олександр ОЛЬХОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 22.06.2007p. 
На головну сторінку