№1107 від 23.02.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Опара на ніч (зріє 8-10 годин): 500 г молока; 1 яйце; 50 г цукру; 12 г олії; 1 г дріжджів свіжих; 400 г борошна пшеничного; 150 г манки (в ідеалі – семоліна).
Тісто вранці як прокинулися:
Опара:
8 г свіжих дріжджів;
2 яйця;
50 г цукру;
9 г солі;
100 –150 г теплого молока (24-30°С).
Додати до стиглої опари всі інгредієнти. Тісто має бути текучим. Залишити на 1,5-2 години до появи дрібних бульбашок на поверхні.
Пекти на розпеченій сковороді. Товстий млинець печеться приблизно 3-5 хвилин з «гарної» сторони і ще 1 хвилину з «виворітної».
Готовий млинець змастити топленим або вершковим маслом.
23.02.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2023p. На головну сторінку |