Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1107 від 23.02.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Млинці на ферментованому тісті

Млинці на ферментованому тісті

Опара на ніч (зріє 8-10 годин): 500 г молока; 1 яйце; 50 г цукру; 12 г олії; 1 г дріжджів свіжих; 400 г борошна пшеничного; 150 г манки (в ідеалі – семоліна).

Змішати всі інгредієнти, затягнути плівкою і залишити на ніч.

Тісто вранці як прокинулися:

Опара:

8 г свіжих дріжджів;

2 яйця;

50 г цукру;

9 г солі;

100 –150 г теплого молока (24-30°С).

Додати до стиглої опари всі інгредієнти. Тісто має бути текучим. Залишити на 1,5-2 години до появи дрібних бульбашок на поверхні.

Пекти на розпеченій сковороді. Товстий млинець печеться приблизно 3-5 хвилин з «гарної» сторони і ще 1 хвилину з «виворітної».

Готовий млинець змастити топленим або вершковим маслом.

23.02.2023



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2023p. 
На головну сторінку