Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1107 від 23.02.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

На Рівненщині діти-сироти з прифронтових районів отримали ноутбуки

На Рівненщині діти-сироти з прифронтових районів отримали ноутбуки

Діти ВПО, які знайшли прихисток в нашій області, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали ноутбуки.

Зустріч з ними та їхніми опікунами відбулася в Рівненській ОВА за участю начальника облвійськадміністрації Віталія Коваля, віцепрем’єрки Ірини Верещук, голови облради Андрія Карауша, очільників районів.

«Діти – наше майбутнє. Ми маємо зробити все, аби наші діти були максимально адаптовані до життя. У нас на Рівненщині є гарний слоган: Рівненщина – територія рівних можливостей. Ви усі – наші, не важливо, де ви народилися, де ви проживаєте, ви – українці. Тому, будь ласка, спілкуйтеся, навчайтеся, розвивайтеся, ходіть у спортивні групи, та творчі гуртки», – підсумував Віталій Коваль.

Діти, в свою чергу, дякували за таку необхідну підтримку і розповідали, що навчання у школі в них різне. Хтось здобуває знання онлайн у Бахмутській школі, а хтось відвідує уроки очно за місцем проживання. Багато хто з них розповідав про полонених та загиблих родичів. Були й такі сім’ї, у дім яких війна прийшла двічі, кожен раз забираючи когось із родини. Говорили також про майбутню професію і про мрії.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук подякувала Уряду Німеччини, Посольству Німеччини в України та українському офісу GIZ (Німецьке товариство з міжнародного співробітництва) за ноутбуки для дітей-сиріт з прифронтових районів. Техніка була отримана в межах проєкту «Професійна Інтеграція ВПО/EU4Skills», який впровадила «GIZ Україна».

23.02.2023



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2023p. 
На головну сторінку