Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1107 від 28.02.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#книга,читати,Кініллі,Список Шиндлера

Рецензія про книгу «Список Шиндлера»

Рецензія про книгу «Список Шиндлера»

«Список Шиндлера» Томаса Кініллі — це розповідь про те, як німецький промисловець Оскар Шиндлер врятував понад тисячу євреїв від дуже ймовірної смерті в Освенцимі, захищаючи їх як робітників на своїй фабриці емальованого посуду. Томас Кініллі отримав Букерівську премію за «Список Шиндлера» в 1982 році.

Про автора

Томас Кініллі — австралійський письменник, найбільш відомий своїми історичними романами. Персонажі Кініллі захоплені своїм минулим, а порядна людина зображена у суперечностях з системою влади.

Його репутація як талановитого автора була створена завдяки роману «Принесіть жайворонків і героїв» (1967 рік) про перші роки Австралії як англійської виправної колонії. Відтоді він написав значну кількість романів і науково-популярних творів. Найбільш відомі з них:

Кініллі отримав премію Майлза Франкліна, Букерівську премію, премію Los Angeles Times, міжнародну премію Монделло, став літературним левом Нью-Йоркської публічної бібліотеки, членом Американської академії, лауреатом золотої нагороди Каліфорнійського університету.

Про «Список Шиндлера»

Це надзвичайна історія німецького промисловця, який ризикував своїм життям, щоб захистити євреїв в окупованій нацистами Польщі, і якого війна перетворила на людину з місією, співчутливого янгола милосердя. Сила, яку Шиндлер мав протягом усієї книги, була божевільною. Він пішов на стільки ризиків і небезпечних ходів, лише щоб врятувати людей.

У тіні Освенцима яскравий німецький промисловець перетворився на живу легенду для євреїв Кракова. Він був бабієм, алкоголіком і бонвіваном, але для них він став рятівником.

На «Yakaboo» можна купити книгу та прочитати рецензії читачів.

Чому варто прочитати книгу

Книгу можна вважати класикою, і її обов’язково варто прочитати, якщо ви цікавитесь історією Другої світової війни. Це правдива історія, що робить її ще більш вражаючою. Шиндлер — німецький промисловець, який вирішив заснувати фабрику з переважно єврейськими робітниками, і таким чином врятував їх від відправлення до нацистських таборів смерті, таких як Освенцим. На шляху він стикається з різноманітними проблемами, і різні люди намагаються його зупинити, але чарівник Шиндлер зміг переконати їх усіх у важливості своєї фабрики. Це історія героїв, трагедій, насильства, надії та високої ціни свободи. І Шиндлер був поруч, щоб захищати своїх Schindlerjuden до самого кінця.

Дивовижно бачити, якими жорстокими були нацисти та як погано поводилися з євреями. Роман однозначно показує, який вплив може мати війна на життя людства.

Національна книжна платформа України «Yakaboo» пропонує купити книгу «Список Шиндлера» за вигідною ціною. Зробити це можна на сайті, чи завітавши у магазин в Києві. Контакти:

Читайте! Буде пізнавально.

28.02.2023



Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2023p. 
На головну сторінку