Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1108 від 02.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як за допомогою звичайної вівсянки змусити кімнатні рослини добре рости і цвісти?

Як за допомогою звичайної вівсянки змусити кімнатні рослини добре рости і цвісти?

Якщо ви побачили, що ваші домашні квіти вже неабияк втомилися, не поспішайте позбавлятися від них. Бігти в спеціалізований магазин за дорогою підгодівлею також не варто. Врятувати їх допоможе натуральний засіб, з приготуванням якого впорається кожен. Для цього необхідно лише мати пачку вівсяних пластівців на своїй кухні. Ніяких більше інгредієнтів не знадобиться! Такий натуральний засіб обов’язково допоможе повернути кімнатним рослинам здоровий вигляд. Вони почнуть швидко рости і пишно цвісти. І все це завдяки лікувальному відвару зі звичайної вівсянки.

Корисні властивості натуральної підгодівлі

За рахунок свого складу, багатого корисними мікроелементами, вівсяні пластівці сприятливо позначаються на стані кімнатних рослин. Річ у тім, що в них міститься калій, фосфор, кальцій, а також багато інших речовин, які необхідні для здорового росту домашніх квітів.

Вівсянка дозволяє збалансувати кількість азоту в субстраті і поліпшити газообмін в ґрунті. До того ж вона здатна зміцнити кореневу систему рослин. Варто зазначити, що вівсяні пластівці сприяють зміцненню імунітету квітів і підвищенню їх стійкості до несприятливих факторів.

Способи приготування

Перший метод

Для того, щоб отримати дієве добриво, беремо пів склянки вівсяних пластівців. Заливаємо їх 1 л чистої води. Ми залишаємо настоюватися протягом пів години. Потім зливаємо всю воду в окрему ємність. До рідини з-під вівсянки вливаємо чисту воду, дотримуючись пропорції 1:4. Поливаємо отриманим засобом втомлені квіти.

Другий метод

Є й інший спосіб, що дозволяє ще швидше і простіше приготувати натуральне добриво. Для цього подрібнюємо вівсянку в порошок. Потім посипаємо нею ґрунт. Гарненько перемішуємо, щоб підгодівля краще засвоїлася. Готово!

Вівсяні пластівці можна використовувати в якості добрива не тільки для кімнатних квітів, але ще для городніх рослин і розсади. Такий натуральний засіб гарантує відмінний результат. Саме тому багато квітникарів і городників зі стажем активно використовують добриво з вівсянки.

02.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2023p. 
На головну сторінку