Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1110 від 17.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Вперше в Україні кваліфікацію кухаря підтвердять ув’язнені колонії

Підписано Меморандум про співпрацю і партнерство між Благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя Рівне», Рівненським обласним центром зайнятості, Рівненським центром професійно-технічної освіти ДСЗ та Державною установою «Городищенська виправна колонія (№96)».

Метою співпраці є професійна орієнтація, проведення консультацій та підтвердження професійної кваліфікації «Кухар 3 розряду» серед засуджених працівників харчоблоку.

«Це відповідальна та важлива місія – повернути людей, що відбувають покарання, до соціуму, до повноцінного життя. Даючи в руки свідоцтво державного зразка, ми делегуватимемо новий статус безробітному – кваліфікований робітник, гарантуючи працевлаштування та офіційну подальшу роботу», – зауважив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Своє нове місце під сонцем матимуть шанс знайти засуджені, які мають навички роботи з приготування страв. Як повідомили представники установи, в колонії вже здобувають професії маляра-плиточника, швачки, електрика, кочегара, верстатника широкого профілю. Професія кухаря – це ще одна сходинка до нового життя. Робітнича професія – найкраща альтернатива минулому для кожного, хто очікує на волю.

«Ми готові застосувати досвід здійснення підтвердження робітничої кваліфікації кухарів саме в нових умовах. Наші педагоги консультуватимуть засуджених та готуватимуть претендентів до проходження процедури підтвердження. Робота відбуватиметься у змішаному форматі. Маємо відмінну базу – Кваліфікаційний центр, де й відбувається робота комісії з присвоєння/ підтвердження професійної кваліфікації кухарів», – запевнили представники Рівненського центру ПТО ДСЗ.

Представники Благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя Рівне» підтвердили, що для проведення занять, консультацій та практичного виконання кваліфікаційних завдань вже підготовлено навчальні кабінети та кухню на базі установи.

17.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2023p. 
На головну сторінку