Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1111 від 23.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кухонна хитрість перед смаженням цибулі, щоб овоч став золотистим і не підгорів

Кухонна хитрість перед смаженням цибулі, щоб овоч став золотистим і не підгорів

Правильно обсмажена цибуля відрізняється настільки яскравим смаком, що не залишає байдужим жодного гурмана.

Однак є проблема: досить складно приготувати страву так, щоб вона не підгоріла, набула ідеальну консистенцію і красивий колір.

Обсмажування на сильному вогні може перетворити нарізаний овоч в «вуглинки».

Готування на повільному вогні починає нагадувати, скоріше, не обсмажування, а тушкування.

Втім, одна маленька хитрість допоможе без жодних проблем домогтися потрібного результату: цибуля придбає апетитний зовнішній вигляд, помірний хрускіт і цікавий смак.

Що потрібно зробити з цибулею перед обсмажуванням?

Не поспішайте викладати нарізану цибулю на сковороду. Сирий овоч потребує попередньої обробки.

Йдеться про змішування з невеликою кількістю борошна.

Так, нарізаний овоч треба відправити в глибоку ємність з кришкою. Ідеальний варіант – каструля.

Туди ж потрібно покласти борошно. Дотримуватися слід такого співвідношення інгредієнтів: на кіло овоча – три-чотири столові ложки сипучого продукту.

Каструлю треба закрити кришкою і добре потрясти, щоб вміст нормально перемішався.

Отриману суміш слід викласти на сковороду з розпеченою рослинною олією.

Обсмажування «борошнистої» цибулі можна сміливо здійснювати на сильному вогні: страва не підгорить. Вона точно придбає приємний золотистий колір і смачну скоринку.

23.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2023p. 
На головну сторінку