№1111 від 23.03.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Правильно обсмажена цибуля відрізняється настільки яскравим смаком, що не залишає байдужим жодного гурмана.
Обсмажування на сильному вогні може перетворити нарізаний овоч в «вуглинки».
Готування на повільному вогні починає нагадувати, скоріше, не обсмажування, а тушкування.
Втім, одна маленька хитрість допоможе без жодних проблем домогтися потрібного результату: цибуля придбає апетитний зовнішній вигляд, помірний хрускіт і цікавий смак.
Що потрібно зробити з цибулею перед обсмажуванням?
Не поспішайте викладати нарізану цибулю на сковороду. Сирий овоч потребує попередньої обробки.
Йдеться про змішування з невеликою кількістю борошна.
Так, нарізаний овоч треба відправити в глибоку ємність з кришкою. Ідеальний варіант – каструля.
Туди ж потрібно покласти борошно. Дотримуватися слід такого співвідношення інгредієнтів: на кіло овоча – три-чотири столові ложки сипучого продукту.
Каструлю треба закрити кришкою і добре потрясти, щоб вміст нормально перемішався.
Отриману суміш слід викласти на сковороду з розпеченою рослинною олією.
Обсмажування «борошнистої» цибулі можна сміливо здійснювати на сильному вогні: страва не підгорить. Вона точно придбає приємний золотистий колір і смачну скоринку.
23.03.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2023p. На головну сторінку |