Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1112 від 30.03.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Шоколадні пряники

Шоколадні пряники

250 г молока; 250 г цукру; 125 г борошна (1); 1/2 ч.л. солі; ваніль опціонально; 1 яйце; 1 жовток; 100 г олії без запаху; 450 г борошна (2); 50 г хорошого какао; 20 г розпушувача; 50 г борошна (3); 1 білок; 100 г цукрової пудри; 1ст.л. соку лимона.

Змішати борошно (1) з цукром, сіллю і залити цю суміш при постійному помішуванні киплячим молоком з ваніллю. Охолодити заварку до кімнатної температури. Ввести в заварну основу яйце, жовток і олію, потім додати попередньо змішане борошно (2) з какао і розпушувачем, замісити липке тісто. Борошном (3) присипати стіл, викласти тісто і вимісити до однорідності. З тіста сформувати кульки вагою 30 грам кожна, викласти на деко і випікати 20 хвилин при 180°.

З’єднати пудру, білок, лимонний сік і збити. Гарячі пряники покрити глазур’ю (зручно рукою в одноразовій перчатці) і викласти на пергамент. Після того як глазур застигне пряники можна подавати до чаю.

30.03.2023



Рівне-Ракурс №10 від 30.03.2023p. 
На головну сторінку