№1115 від 20.04.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
450 г сиру 9 %; 80 г вершкового масла (кімнатної температури); 100 мл вершків 33 %; 100 г яєць; 80 г цукру; 40 г очищеного, смаженого, соленого арахісу; 70 г темного шоколаду; 30 г вершків 33 %; 120 г карамелі; 50 г арахісової пасти (опціонально).
75 г цукру;
50 г глюкозного сиропу;
15 г вершкового масла;
100 г вершків;
10 г темного шоколаду;
1,5 г солі.
Із цукру та сиропу глюкози зварити суху карамель до золотистого кольору. Додати вершкове масло, добре перемішати, потім додати вершки частинами, перемішати ретельно. В кінці додати шоколад і сіль. Охолодити.
Яйця збити з цукром, влити гарячі вершки(100 мл), швидко перемішуючи. Поставити на маленький вогонь і при постійному помішуванні довести до загусання. Охолодити.
За допомогою блендера пробити сир з маслом до однорідності, додати заварний крем і знову пробити.
Карамель змішати з арахісом.
Гарячі вершки (30 г) змішати з шоколадом до однорідності.
В сирну масу ввести карамель з арахісом, шоколадну масу, арахісову пасту. Провернути лопаткою кілька разів, щоб залишилися гарні розводи.
Застелити форму (пасочницю) вологою марлею в два шари, поставити форму на тарілку з рівним дном, викласти масу, розрівняти. Закрити дно краями марлі і покласти зверху вантаж, прибрати в холодильник на 10-12 годин для стабілізації (щоб вийшла зайва рідина).
Готову паску полити карамеллю і присипати горішками.
20.04.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 20.04.2023p. На головну сторінку |