Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1116 від 28.04.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Шоколадна паска

Шоколадна паска

На 4 форми по 300 г: 12 г свіжих дріжджів; 200 мл молока; 200 г цукру; 8 г ванільного цукру; 2 яйця; 120 мл олії; 100 мл вершків жирністю 33-35 %; дрібка солі; 550 г пшеничного борошна; 50 г какао-порошку; 150 г сухофруктів.

Сухофрукти залити окропом із ароматизатором «ром» мінімум на 1 годину для дитячого варіанту або ромом чи коньяком для дорослих.

Цукор розтерти із дріжджами та молоком, додати яйця з ванільним цукром, збити так, щоб цукор розтав. Додати олію, вершки, все збити до змішування. Змішати вінчиком борошно, сіль, какао-порошок, суху суміш з’єднати з рідкою до повного об’єднання.

Додати в тісто сухофрукти, вимісити, покласти в миску, змащену олією, накрити плівкою і залишити до збільшення маси в 2 рази.

Тісто обм’яти ще раз, щоб вигнати зайві бульбашки повітря, розкласти в паперові форми та залишити на 1 годину на вистоювання.

Паски випікати в розігрітій до 180 °С духовці хвилин 30-40, перевіряючи готовність дерев’яною шпажкою.

Охолоджені паски начиняємо кремом, ганашем, праліне, а тоді покриваємо глазур’ю і декоруємо на свій смак.

28.04.2023



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2023p. 
На головну сторінку