Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1116 від 28.04.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Що робити, якщо лікар підтвердив захворювання серця?

Не варто відкладати, терпіти, боятися, потрібно терміново займатися вирішенням цієї проблеми, тому що захворювання серця насправді поводяться досить безсердечно по відношенню і до хворої людини, і до її родичів і друзів. Ось кілька дуже простих, але дієвих порад, як жити з хворобами серця довго і щасливо.

Зберігайте прихильність до лікування в будь-яких обставинах. Потрібно неухильно дотримуватися графіка прийому ліків, які призначив лікар. Навіть у відпустці, навіть у відрядженні – завжди.

Відмовтеся від шкідливих звичок, перш за все, від алкоголю і куріння. Не існує «корисних» доз.

Харчуйтеся збалансовано. Відмовтеся від надмірного вживання солі і жирних видів м’яса.

Слідкуйте за погодою, досліджуйте реакцію свого організму на погодні зміни. Спалахи на сонці, скачки атмосферного тиску, аномальна спека, різкі перепади температури як влітку, так і взимку шкодять нашим судинам.

Серце – це «мотор», який працює на нас без відпочинку. Йому не можна розслаблятися ні на хвилину!

Ви в зоні ризику, якщо..

Трохи цифр. Серцево-судинні захворювання як і раніше забирають більше 18 мільйонів людських життів щорічно. Кількість пацієнтів з серцевими патологіями з року в рік зростає.

Ще раз повторимо, що ви в зоні ризику, якщо у вас підвищений артеріальний тиск, рівень холестерину і глюкози в крові, якщо ви багато років курите, зловживаєте алкоголем, в силу різних причин часто стримуєте негативні емоції, хронічно не висипаєтеся, у вас зайва вага і ви не звикли займатися спортом.

Патології серця не формуються за один день – зазвичай, до них ведуть роки життя з нездоровими звичками. І не варто списувати з рахунків вроджені патології і спадковість. Якщо у вашій родині є випадки смерті від серцево-судинних захворювань, ви обов’язково повинні проходити щорічний чек-ап здоров’я.

28.04.2023



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2023p. 
На головну сторінку