Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1118 від 11.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Недорогі, але ефективні: як очистити акрилову ванну копійчаними засобами?

Акрилові ванни нелегко підтримувати в чистоті, оскільки не можна використовувати агресивні хімікати. На щастя, є кілька народних засобів, які допоможуть ефективно впоратися з прибиранням.

Оцет і харчова сода

Насипте трохи харчової соди на вологу губку або ганчірку, акуратно потріть поверхню ванни. Потім змішайте рівні частини води і столового оцту в пульверизаторі, розпиліть розчин на поверхню ванни. Залиште на кілька хвилин, потім змийте теплою водою. Кислота видалить мильну піну, а сода – плями.

Лимонний сік

Розріжте лимон навпіл, змішайте рівні частини лимонного соку і води в пульверизаторі, розпиліть розчин на поверхню ванни. Залиште на кілька хвилин, потім змийте теплою водою. Лимонна кислота руйнує бруд і освітлює акрилове покриття.

Сіль і оцет

Змішайте рівні частини солі і оцту в пульверизаторі, розпиліть розчин на поверхню, що очищається. Залиште на кілька хвилин, потім акуратно протріть ванну вологою губкою або тканиною. Сіль діє як м’який абразив, а оцет допомагає розщеплювати бруд.

Перекис водню

Це природний дезінфікуючий засіб, який використовують для очищення та дезінфекції акрилової ванни. Змішайте рівні частини перекису водню і води, нанесіть розчин на поверхню. Залиште на кілька хвилин, потім змийте теплою водою. Перекис водню вбиває бактерії та віруси, що робить його чудовим вибором для підтримання гігієни.

На замітку: спочатку перевіряйте будь-який новий миючий розчин на невеликій непомітній ділянці, щоб переконатися, що він не зашкодить акриловій ванні.

Уникайте використання розчинників: скипидар, рідина для зняття лаку, ацетон. Вони викликають розтріскування і пошкодження покриття. Також не очищайте губками для миття посуду, металевими мочалками – залишають подряпини.

Регулярне очищення та догляд за допомогою правильних засобів допоможуть зберегти акрилову ванну блискучою та новою на довгі роки.

11.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2023p. 
На головну сторінку