Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1118 від 11.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

У центрі Рівного відремонтують комунальну автостоянку

У центрі Рівного відремонтують комунальну автостоянку

Йдеться про безкоштовну автостоянку, що розміщена на вулиці 16 липня. Напередодні, тут за ініціативи cекретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна відбулася розширена нарада керівників міських департаментів. Незабаром, розповідає Віктор Шакирзян, тут буде розпочато роботи з облаштування стоянки, де встановлять освітлення, камери відеонагляду, якісну розмітку та нанесуть тверде покриття.

«У центральній частині міста спостерігається дефіцит паркомісць. Тому вирішили повністю переобладнати комунальну автостоянку, яка розташована на вулиці 16 липня. Тут досить велика територія, яка належить місту і це досить зручно для людей. Плануємо на ній встановити освітлення, облаштувати зручний заїзд, камери відеоспостереження, якісну розмітку та нанести тверде покриття. Також будуть облаштовані місця для пільгових категорій населення. Я думаю, що це буде правильно, адже рівняни, приїжджаючи в центр міста по справам чи з родиною на прогулянку, мають повне право на місце паркування авто, і такі стоянки мають бути облаштовані за всіма сучасними стандартами», – зазначив Віктор Шакирзян.

Таким чином, при розробці проєкту будуть проведені роботи з відведення дощової води. Оскільки в негоду на цій комунальній автостоянці утворються чималі калюжі через відсутність якісного твердого покриття.

«Наш Департамент інфраструктури та благоустрою зараз працює над різними варіантами того, як збільшити кількість паркомісць, в тому числі у центральній частині міста. Що стосується цієї комунальної стоянки, то зрозуміло, що, оскільки це земля міста і тут досить велика територія, яка вже тривалий час використовується під парковку, ми маємо провести відповідні роботи аби забезпечити комфорт водіям, що тут залишають свої авто. Тут немає належних умов, немає розмітки, досить вузький заїзд, крім того, через опади парковку часто затоплює водою. Абсолютно логічно, в першу чергу, провести роботи з відведення води і далі уже провести всі наступні роботи, які дозволять рівнянам якісно і з комфортом використовувати цю парковку», – зазначив директор Департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима.

До слова, вирішення проблеми вже розпочалося. Готовий проєкт керівники управлінь вже незабаром презентують Рівненській громаді. І зовсім скоро рівняни отримають нову облаштовану парковку, яка значно спростить рух транспорту на вулиці 16 липня.

11.05.2023За повідомленням пресслужби



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2023p. 
На головну сторінку