№1119 від 18.05.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Дієтологи назвали продукти, які знижують тривожність. До них належать ягоди, зелені листові овочі, морська капуста, вівсянка, жирна морська риба, ферментована продукція та інше.
Позбутися тривожності допоможе і вівсянка тривалого приготування. Складні вуглеводи в її складі повільно засвоюються організмом, забезпечуючи тривалий, рівномірний приплив енергії без різких піків і спадів, що загрожують перепадами настрою. Вівсянка – джерело біологічно активних речовин, що стимулюють вироблення «гормону радості» серотоніну.
Поліпшити нервову провідність та вирівняти емоційне тло допоможе морська риба жирних сортів: тунець, сардини, лосось. Це потужне джерело ненасичених жирних кислот Омега-3 та будівельний матеріал для клітин мозку.
Також обов’язково варто включити до раціону для здоров’я організму та нервової системи зокрема ферментовану продукцію. До неї належать квашена капуста, кефір. Є дослідження, що підтверджують, що пробіотики – джерело живих корисних бактерій, допомагають упоратися з тривожністю. Велику роль у цьому відіграє мікробіом.
18.05.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2023p. На головну сторінку |