Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1119 від 18.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Дитяча легка атлетика IAAF

Дитяча легка атлетика IAAF

Фізичне виховання дітей дуже важливе для зміцнення їх здоров’я та сприяє правильному фізичному розвитку. Легка атлетика в системі фізичного виховання школярів відіграє провідну роль.

Але, зважаючи на те, що загальний рівень фізичної підготовки школярів в останні роки падає, провідні фахівці Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААF) розробили та 2005 року почали впровадження проєкту «Дитяча легка атлетика IAAF» («IAAF Kid’s Athletics»). Він є однією з найбільших програм розвитку масового спорту в світі. Програма має на меті залучити до легкої атлетики якомога більшу кількість школярів, привчати дітей до спорту і, тим самим, сприяти популяризації цього виду спорту та здорового способу життя, залучати і підтримувати потенційних майбутніх зірок спорту. За час існування, проєкт вже охопив понад півтора мільйони дітей майже зі ста країн світу.

Цього року до проєкту «Дитяча легка атлетика IAAF» вперше долучилися і рівненські школярі, учні Рівненського ліцею «Колегіум». 12 травня, у Тернополі, відбувся відкритий Кубок міського голови за програмою «Kid’s Athletic», який проводиться серед команд західноукраїнських областей. Участь у цьогорічному заході взяло шість команд з п’яти регіонів України: Волинської, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької. Захід відбувся за підтримки Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ). Безпосереднє проведення та керівництво змагань відбулось за підтримки директора Тернопільського МЦФЗН «Спорт для всіх» Вікторії Безгубенко та президента Федерації легкої атлетики Тернопільської області Валерія Єднака.

Поїздка школярів Рівненського ліцею «Колегіум» на змагання стала можливою за підтримки Управління освіти Рівненського міськвиконкому Рівненської міської ради та Федерації легкої атлетики Рівненської області.

То ж сподіваємося, що скоро такий етап Західноукраїнської ліги «Дитяча легка атлетика» завітає і на Рівненщину.

18.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2023p. 
На головну сторінку