Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1119 від 18.05.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Діти з інвалідністю із Рівненщини можуть пройти реабілітацію за бюджетні кошти

Діти з інвалідністю із Рівненщини можуть пройти реабілітацію за бюджетні кошти

На 2023 рік для забезпечення реабілітаційними послугами дітей з інвалідністю із Рівненщини передбачено кошти з державного бюджету в сумі 6,9 млн гривень.

Про це повідомили в Департаменті соціальної політики Рівненської ОДА.

Щоб забезпечити дитину з інвалідністю реабілітаційними послугами, одному з її батьків чи її законному представнику потрібно подати до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації/фактичним місцем проживання дитини заяву встановленого зразка про направлення її до реабілітаційної установи.

А також надати копії таких документів:

паспорта громадянина України та/ або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;

індивідуальної програми реабілітації (ІПР), що видана ЛКК лікувально-профілактичного закладу;

паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;

реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини, одного з батьків (законного представника), супроводжуючої особи (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають про це відмітку в паспорті громадянина України);

виписку з медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України.

«Дитина з інвалідністю може пройти реабілітацію в одній із реабілітаційних установ України, що надають такі послуги, на вибір. З їх переліком можна ознайомитися на сайті Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, у якій зазначається обсяг та строки їх проведення. За більш детальною інформацією можна звертатися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації/проживання або до територіальної громади», – прокоментувала директор Департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк.

18.05.2023



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2023p. 
На головну сторінку