№1120 від 25.05.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Слабкі спеції
Недостатня тривалість маринування
Хоча м’ясо досить швидко вбирає смак і аромат, не варто готувати його через п’ять хвилин після замочування в маринаді. Дайте м’ясу полежати в маринаді хоча б 30 хвилин, а краще залиште його на дві-три години (якщо хочеться, на всю ніч). Нарізайте м’ясо невеликими шматками. Вони швидше замаринуються і добре вберуть смак і запах приправ.
Забагато солі
Сіль у маринаді дуже важлива, але, якщо він занадто солоний, готове м’ясо може вийти сухим і жорстким. Пам’ятайте про це, коли готуєте маринад, і не кладіть забагато солі, тому що вона витягує вологу з інгредієнтів. Ви завжди можете додати більше солі під час приготування страви або поставити її на обідній стіл.
Недостатня кількість маринаду
Маринад має повністю покривати м’ясо, тому його кількість варто розраховувати, виходячи з кількості м’яса. Неважливо, яке саме м’ясо ви збираєтеся готувати, воно в будь-якому разі має практично «купатися» в маринаді.
Сміливі кулінарні експерименти
Кулінарні експерименти – це чудово. Але, на жаль, не всі вони проходять вдало. Наприклад, популярний маринад із ківі може перетворити м’ясо на дивну червону кашу, а деякі спеції відтіняють смак свинини, баранини та курки різким присмаком або запахом. Тож, якщо ви плануєте влаштувати шашличні вихідні в компанії сім’ї та друзів і хочете, щоб усі були задоволені, користуйтеся перевіреними рецептами маринадів, які зроблять м’ясо м’яким, соковитим і ароматним. За бажання, додайте до загального столу кілька шматків м’яса, приготованих за якимось новим рецептом. Можливо, результат не розчарує, а якщо ні, у вас все одно залишиться смачне м’ясо.
25.05.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2023p. На головну сторінку |