№1121 від 02.06.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Колаген – це білок, який надає шкірі пружності.
При цьому важливо зрозуміти, що колаген із їжі дробиться на амінокислоти. Так що вживання продуктів, багатих колагеном, не призводить до підвищення його рівня в організмі.
Максимум, на що можна розраховувати – це отримання додаткового будівельного матеріалу, що теж непогано!
Колаген з їжі
Але неможливо вказати, куди мають спрямуватися отримані нами амінокислоти. Наприклад, якщо тілу не вистачає білка, то вони, найімовірніше, підуть на підтримання м’язів, ніж на синтез колагену в шкірі.
Тож немає жодної різниці, чи з’їла людина ложку гідролізованого колагену, желатину, чи погризла свинячий хрящик – у результаті вона отримає просто амінокислоти. А ось із них уже тіло, за участю вітаміну С та інших речовин, виробить наш, людський, ендогенний колаген.
Необхідно пам’ятати і знати, що сам колаген не є чудо-засобом для омолодження шкіри, судин або суглобів.
Він засвоюється людиною тільки під час приймання всередину. Нанесення його на шкіру в складі кремів, масок та іншого, не дає значущого ефекту.
Єдиний надійний спосіб довше зберегти шкіру пружною, судини – еластичними, а кістки – міцними – це дотримуватися здорового способу життя з регулярними фізичними навантаженнями та повноцінним харчуванням, яке містить білки й вітаміни.
02.06.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 02.06.2023p. На головну сторінку |