Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1128 від 21.07.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Професія водія: плюси та мінуси роботи

Професія водія: плюси та мінуси роботи

Водій — одна з найпопулярніших професій на ринку праці. І це зовсім не дивно. Ми стикаємося зі спеціалістами, які відповідають за керування транспортними засобами, щодня. Вони водять таксі, автобуси, тролейбуси, трамваї. Без шоферів неможлива робота магазинів, ресторанів та інших закладів, де передбачено доставку товару. Мало того, практично в кожній компанії чи організації є транспортні засоби, а отже, потрібні працівники, щоб ними керувати.

Специфіка професії водія

Робота водієм вимагає від кандидата на вакансію цілої низки умінь та особистих якостей. Насамперед людина має бути відповідальною, дисциплінованою та уважно ставиться до обов'язків. Від цього залежить життя не тільки самого шофера, а й пасажирів, яких він перевозить. Не менш важливими є стійкість до стресів, спостережливість, уміння реагувати на несподіванки на дорозі.

Для працевлаштування не потрібна спеціальна освіта, але необхідно пройти навчання в автошколі та скласти іспит на категорію. Крім того, часто треба мати досвід водіння та знання вулиць міста, де планується працювати. Зазвичай розглядаються претенденти старше 18 років, без судимості та повністю дієздатні.

Переваги та недоліки професії

Специфіка роботи водієм підійде тим, хто отримує задоволення від водіння та любить дорожню романтику. Професія має такі переваги:

Часто водії мають вільний графік та можуть поєднувати роботу з іншим видом діяльності. Також за умови наявності відряджень відкриваються можливості відвідати інші міста, навіть країни.

Як і в будь-якій іншій професії, існують мінуси, які важливо враховувати під час працевлаштування. Водій повинен розуміти, що несе відповідальність за безпеку пасажирів, цілісність вантажів та транспортного засобу.

Ненормований графік надає можливості додаткового заробітку, але водночас часто призводить до перевантажень та хронічної втоми. Також варто враховувати малорухливість роботи. Водієві доводиться тривалий час проводити, сидячи за кермом, а це призводить до появи професійних захворювань.

Як знайти роботу

Актуальні вакансії від роботодавців у всіх містах України представлені на сайті Jobs.ua. На ресурсі можна ознайомитися з вимогами до кандидатів, графіком та заробітною платою. Тут легко підібрати потрібну вакансію, тому що дуже багато різноманітних пропозицій.

Також можна залишити резюме на сайті. Майданчик відвідують фахівці з підбору персоналу багатьох компаній, що збільшує шанс претендента отримати гідну пропозицію з працевлаштування та знайти роботу мрії.

21.07.2023



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2023p. 
На головну сторінку