Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1129 від 27.07.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чи потрібно позбуватися пінки, що утворюється під час варіння бульйону?

Краще позбутися. В Інтернеті іноді лякають, що пінка на бульйоні – це антибіотики та інші хімічні речовини, які виходять під час варіння з м’яса.

Однак, як пояснили професійні кухарі, пінка – це білок, що згорнувся від високої температури. Зазвичай він має світлий відтінок, а якщо в м’ясі залишалися краплі крові – коричневий.

Сама по собі пінка нешкідлива. Однак, з’єднуючись із жиром, вона стає щільною, прилипає до стінок каструлі і робить бульйон менш привабливим. Крім того, пінка може надати бульйону неприємного присмаку. Тому кухарі зазвичай знімають її з поверхні.

27.07.2023



Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2023p. 
На головну сторінку