№1129 від 27.07.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Гречка лідирує у рейтингу корисних каш. У цій крупі міститься білок, що легко засвоюється, крім цього вона багата харчовими волокнами, які створюють почуття ситості. Якщо ви часто їсте гречку, це допомагає нормалізувати травлення, знизити рівень цукру в крові і так далі. Проте є низка продуктів, з якими кашу краще не поєднувати.
Улюблена страва багатьох чоловіків – гречка з тушонкою. Це дійсно смачно, проте надає велике навантаження на роботу серця і всієї серцево-судинної системи.
Гречка з молоком, як свідчать дослідження, може призводити до розладу шлунка.
Багато хто любить гречку з цукром, але важливо враховувати, що гречка сама по собі збільшує в’язкість крові, а разом із цукром ризик тромбозу істотно зростає.
Багато хто кладе в гречку зелень, зокрема, петрушку. Гречка збільшує в’язкість крові, а зелень може посилювати цей ефект через високий вміст вітаміну К.
Найчастіше гречку готують як гарнір до м’яса або сосисок. Причому із жирною підливою. На думку лікарів, це погане поєднання, оскільки організму вкрай важко це все переробляти.
27.07.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2023p. На головну сторінку |