Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1130 від 03.08.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Хитрість наших бабусь:

Хитрість наших бабусь:

вони додавали цей інгредієнт при засолюванні огірків

Ця добавка зробить мариновані та солоні огірочки надзвичайно хрусткими, а ще вбереже банки від мікробів.

У виборі спецій для закрутки огірків господині зазвичай дотримуються класичного набору: парасольки кропу, зубчики часнику, листя смородини і вишні. Але є один рідкісний інгредієнт, про який знають далеко не всі. Тим часом він робить огірки більш щільними і зводить до мінімуму ризик бродіння.

І ця добавка – дубовий лист. Два-три листочки на банку – і огірочки виявляться під захистом дубильних речовин. Навіть за кілька місяців вони залишаться хрусткими і «бадьорими». Листя треба збирати з дерева, що росте подалі від доріг та підприємств. Краще використовувати молоденькі листочки з кінців пагонів.

Перед засолюванням або маринуванням листочки треба добре помити та обдати окропом.

03.08.2023



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2023p. 
На головну сторінку