№1131 від 10.08.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Молоко Вживання гречки зі звичайним молоком (не безлактозним) здатне спровокувати дискомфорт у деяких людей. Перший продукт містить лактозу, а другий – фітинову кислоту, яка може ускладнювати засвоєння складного вуглеводу. Це може викликати шлункові болі, здуття або діарею у людей, які страждають на непереносимість лактози.
Не всім може підійти комбінація гречки та яєць. Це з проблемами травлення білка яєць чи з несумісністю деяких травних ферментів, які необхідні для розщеплення цих продуктів.
Черемша
Черемша (дика цибуля) містить органічні сполуки: вони можуть взаємодіяти з деякими компонентами гречки та призводити до зниження засвоєння поживних речовин. Крім того, продукт має інтенсивний аромат, який перекриває смак крупи.
Чай
Вживання чаю під час прийому гречки може ускладнювати засвоєння заліза, що міститься в ній. Напій містить таніни, що знижують біодоступність мікроелемента.
Важливо, що ефекти непереносимості чи поганого поєднання можуть в усіх різнитися. Якщо ви помічаєте будь-які проблеми після вживання гречки з певними продуктами, рекомендується звернутися до лікаря або дієтолога для отримання індивідуальних рекомендацій.
10.08.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 10.08.2023p. На головну сторінку |