№1134 від 31.08.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Дослідники з Університету Кампінаса (Бразилія) вивчили вплив вживання вівса на кишкову мікробіоту та представили результати своїх досліджень.
Автори встановили, що у вівсі містяться унікальні фенольні сполуки, наприклад, авенантраміди, авенаколізати й авенацини. Вони мають протизапальні властивості, що, за словами вчених, вказує на їхню здатність захистити від раку товстої кишки, ішемічної хвороби серця та дерматологічних проблем. Ба більше, у вівсі міститься вітамін Е – він також має антиоксидантні властивості, що знижує ризик серцево-судинних захворювань і раку.
«Розчинні та нерозчинні волокна, а також фенольні сполуки, що містяться у вівсі, забезпечують широкий спектр корисних для здоров’я властивостей, включно зі зниженням рівня холестерину, протизапальними та антиоксидантними властивостями, але для отримання переконливих доказів потрібні подальші дослідження», – підсумували автори.
31.08.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2023p. На головну сторінку |