Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1134 від 31.08.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

«Кредит на вигідних умовах»:

«Кредит на вигідних умовах»:

на Рівненщині поліцейські викрили шахрая

Іще другого серпня до поліції звернулася 22-річна жителька Сарненського району, що намагаючись отримати кредит вона потрапила на гачок аферистів та втратила 6500 гривень.

Поліцейські встановили, що зловмисник, видаючи себе за представника кредитної установи, надсилав на електронні адреси потерпілих оголошення про можливість отримання кредиту, за умови сплати страхового внеску. Коли майбутні клієнти зацікавлювались пропозицією та погоджувались на його умови, продовжували спілкування у різних месенжерах.

Потерпілі скидали на вказаний аферистом рахунок від 6000 до 7000 гривень «страхового внеску». В подальшому «кредитор» повідомляв, що через збій банківської системи кошти не надійшли, тож вимагав дублювати платежі. Після отримання грошей, зв’язок із «представником кредитної установи» обривався.

Завдяки злагодженим діям слідчих Рівненського РУП, працівників управління карного розшуку та відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області за інформаційної підтримки відділу кримінального аналізу вдалося встановити та викрити особу зловмисника. Ним виявився 31-річний уродженець Черкаської області, який наразі проживає в Рівному.

Так, 24 серпня, поліцейські за процесуального керівництва прокуратури провели санкціонований обшук у квартирі зловмисника. Під час слідчої дії поліцейські виявили та вилучили, докази які мають суттєве значення. Зокрема, три мобільні телефони, шість сім-карт різних мобільних операторів, вісім банківських карток, ноутбуки та маршрутизатор.

Досудове розслідування за фактами заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого з використанням електронно-обчислювальної техніки триває.

31-річному жителю Рівного слідчі повідомили про підозру, за частиною 3 статті 190 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Поліцейські встановлюють інших потерпілих, які стали жертвами афериста.

Слідчі дії тривають.

За скоєне 31-річному пі­дозрю­ваному, раніше судимому за вчинення крадіжок та шахрайств, може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

31.08.2023



Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2023p. 
На головну сторінку