Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1135 від 08.09.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Золоте правило супів:

Золоте правило супів:

Чому не можна класти в бульйон лавровий лист?

Про те, що після приготування супу слід виловлювати з каструлі лавровий лист, знають усі. Однак деякі види перших страв «не дружать» із цією спецією взагалі. Уникайте їх поєднання при приготуванні.

Лавровий лист – невід’ємний інгредієнт у приготуванні перших страв. Щоправда, після того, як суп готовий, лаврушку прийнято з бульйону витягувати – щоби він не надавав страві гіркоти.

Професійні кухарі впевнені: зрозуміти, що курячий бульйон був зварений із лавровим листком, можна буквально по першій ложці супу. У такому разі смак бульйону виходить більш «порожнім». Курка – дуже ніжне м’ясо, і лавровий лист здатний практично повністю заглушити його смакові особливості.

Ідеальний ресторанний рецепт курячого бульйону виключає використання цієї пряності. Краще після того, як м’ясо закипить, покласти в каструлю морквину та одну не очищену, але добре промиту цибулину. Коренеплоди додадуть інтенсивності кольору бульйону і підкреслять ніжний смак птаха.

08.09.2023



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2023p. 
На головну сторінку