Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1135 від 08.09.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

«Паливні» пристрасті…

«Паливні» пристрасті…

Життя всіх людей у нашому двадцять першому сторіччі напряму залежить від пального. Навіть тих, хто не має автомобіля і не користується послугами громадського транспорту. Від пального і цін на нього залежить вартість продуктів харчування, всіх без винятку товарів та, навіть, комунальних послуг. Отже, що готує нам ринок пального у найближчий час…

Сьогодні вже можна спрогнозувати стан справ на ринку пального принаймні на кілька найближчих тижнів. Автор поспілкувався з гравцями цього ринку і зібрав думки експертів.

Прогнозів кілька. Перший і головний – дефіциту пального не буде. Це добре, особливо коли згадати стан справ на АЗС навесні і влітку минулого року, коли кілометрові черги стали звичним явищем. Ринок адаптувався до умов роботи і це не може не тішити автовласників. Непоганою є і ситуація з автогазом. Швидше за все, в найближчі кілька тижнів ціни на нього будуть стабільними.

Складніша ситуація з бензином та дизелем. Його вартість, швидше за все, зросте десь на 2-3 гривні за літр. Це неприємно, адже за останні кілька місяців вартість цих основних видів моторного палива і так суттєво піднялась. Але тут нічого не поробиш – ціна бензину та солярки напряму «прив’язані» до вартості сирої нафти на світових ринках, а вона доволі сильно дорожчає.

Так що в цілому осінь починається прогнозовано і це вже добре, оскільки ще не так давно ніхто не міг дати прогноз навіть на кілька днів. Тож привід до стриманого оптимізму є. Хоча прогноз цей на найближчі кілька тижнів…

08.09.2023Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2023p. 
На головну сторінку