№1137 від 21.09.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Лікарі заявляють, що деякі продукти запобігають дефіциту заліза в організмі, який може призводити до хронічної втоми та інших серйозних проблем.
Дієтологи рекомендують включати до раціону різні продукти, щоб збагатити організм залізом рослинного та тваринного походження.
Нежирна свинина, баранина та яловичина. Проте лікарі нагадують, що вживання червоного м’яса слід обмежувати. Багато заліза в сирі тофу, який виготовляють із сої. Рослинне залізо можна отримувати з квасолі, сочевиці та нуту. Бажано додати в раціон продукти із цільного зерна – кіноа, хліб та макарони. Не варто ігнорувати темну зелень – мангольд, капуста, шпинат, які можна вживати з багатими на вітамін С продуктами для кращого засвоєння.
Деякі фрукти, такі як інжир, банани і авокадо, містять певну кількість заліза. Вони також багаті калієм і вітамінами. Споживання цих фруктів може бути корисним для здоров’я серця і підтримки нормального функціонування мозку.
Крім цього, експерти з харчування радять харчуватися рибою, морепродуктами.
Важливо пам’ятати, що раціон повинен бути збалансованим, і включення різних джерел заліза у вашу дієту може бути корисним. Також слід консультуватися з лікарем або фахівцем з харчування перед зміною дієти, особливо, якщо у вас є певні медичні проблеми чи обмеження.
21.09.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2023p. На головну сторінку |