№210 від 20.10.2005p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Смачного!
Коли ще вдасться поласувати боровиками, опеньками, підосичниками, підберезниками, як не восени. Господині завзято смажать грибочки, щоб почастувати родину смачненьким наїдком. Однак, з цього продукту можна приготувати чимало різноманітних страв.
Гриби
з білим вином
у сметані
Необхідні продукти: 200 г печериць, 15 г білого вина, 100 г сметани, 30 г твердого сиру, перець мелений чорний і червоний, сіль.
Свіжі гриби дрібно нарізати й обсмажити на вершковому маслі протягом 5 хв. Потім залити білим вином і смажити на сильному вогні ще 2-3 хв. Зменшити вогонь, посолити, поперчити, перемішати, додати сметану та сир та варити до загусання рідини. Охолодити. Страву варто подавати на шматочках хліба.
Гриби пікантні
Необхідні продукти: 24 маленькі шапочки грибів, 6 шматочків хліба з борошна різних сортів, 4 скибочки бекону, 4 стебла цибулі-шалот, півсклянки тертого сиру, 2 яйця, 2 ст. ложки зелені.
Дрібно накришити хліб, порізаний бекон пропекти у паперовій серветці впродовж 2 хв. Змішати хлібні крихти, бекон, цибулю-шалот, яйця і зелень до отримання однорідної маси. Ложкою суміш викласти на гриби, посипати сиром і запекти.
Гриби, запечені із сиром
Необхідні продукти: на 600 г грибів: 2-3 столові ложки вершкового масла, 150 г сметани, по 1 столовій ложці борошна і сиру.
Гриби нарізати тонкими скибочками, підсмажити на маслі, додати борошно та сметану. Коли закиплять, посипати натертим сиром, полити вершковим маслом і запекти у духовці.
Час приготування: 20 хв.
Грибний рулет
Необхідні продукти: Для тіста: 250 г борошна, 20 г дріжджів, 1 яйце, 1 жовток, 1 ч. ложка цукру, півсклянки теплого молока, 3 ст. ложки рослинної олії. Для начинки: 750 г нарізаних печериць, шматочок нашаткованої білокачанної капусти, 1 подрібнена цибулина, 2 яйця, 2 ст. ложки рослинної олії, 1/2 ч. ложки гранульованої цибулі, сіль.
Замісити тісто, потім присмажити овочі, гриби для фаршу і змішати їх з яйцем, гранульованою цибулею. Рівномірно викласти начинку, що вийшла, на розкачане тісто. Згорнути тісто рулетом і гострим ножем нарізати його порційними шматочками шириною близько 3 см. Прикрити бавовняним рушником і відставити в тепле місце підходити. Коли шматочки грибного рулету трохи “підростуть”, на кожному слід зробити неглибоку улоговинку посередині за допомогою тупої сторони ножа. Заповнити лист, який застелений пергаментним папером, рулетиками, змазати кожний збитим яйцем і випікати в духовці при температурі 190 °С близько 20 хв.
Час приготування: 45 хв.
20.10.2005 |
Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2005p. На головну сторінку |