Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1137 від 21.09.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

У медзакладах Рівненщини готуються до зими

У медзакладах Рівненщини готуються до зими

У лікарнях області встановлюють засоби кондиціонування. Їх облаштовують в палатах і ординаторських. Нині на Рівненщині рівень забезпечення таких приміщень – 31 %. Мова йде не лише про комфортні умови, а й про енергетичну складову. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час селекторної наради з міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком.

«У медичних закладах нормативно встановлені особливі вимоги до мікроклімату приміщень. Це стосується багатьох показників: рівня вологості, температури повітря, кондиціонування тощо. Від цього залежить як стан здоров’я самого пацієнта, так і самопочуття медичних працівників. Лікарні спроможної мережі, які не матимуть кондиціонування у медзакладах, з наступного року втратять можливість контрактуватися із НСЗУ за певними пакетами. Нині стоїть завдання до кінця року «покрити» кондиціонерами палати та ординаторські у медзакладах кожної області», – міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Окрім того, обговорили рівень забезпеченості та наявну потребу автономними джерелами безперебійного електроживлення.

«Опалювальний сезон в умовах повномасштабної війни і «блекаутів» показав наскільки важливо, аби кожна лікарня була оснащена генераторами. Це дозволить медичній системі вистояти попри численні атаки ворога на енергетичну інфраструктуру України. Лікарні, які увійшли до спроможної мережі, повинні бути готовими не лише до викликів зими, а й працювати над тим, аби перебування пацієнтів стало комфортним», – наголосив Сергій Подолін.

Віктор Ляшко також зауважив, що лікарні, які не зможуть забезпечити кондиціонуванням свої приміщення відповідно до вимог, – втратять можливість контрактуватися із Національною службою здоров’я за певними пакетами вже з 1 січня 2024 року.

21.09.2023



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2023p. 
На головну сторінку