Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1137 від 21.09.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Віталій Кличко: «Сильні громади – це запорука сильної України»

Віталій Кличко: «Сильні громади – це запорука сильної України»

Багато питань у суспільства викликає пропозиція забрати з місцевих бюджетів надходження від ПДФО, який сплачують військовослужбовці, і передати їх до державного бюджету. Головною причиною необхідності такого перерозподілу, на думку деяких народних обранців, є неефективне використання цих коштів громадами і проведення робіт та закупівлі, які не пов’язані з оборонними потребами України.

«Політична партія «УДАР Віталія Кличка» однозначно засуджує нецільові, в нинішніх військових умовах, витрати. Не потрібно за гроші бюджетів всіх рівнів будувати стадіони або інші інфраструктурні об’єкти, без яких у військовий час можна обійтись», – наголошують у партії.

Однак, ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) для громад є дуже вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів і без цих грошей їм буде неможливо виконувати свої функції, в тому числі і допомагати армії.

«Органи місцевого самоврядування у своїй переважній більшості максимально допомагають нашим захисникам», – говорить Віталій Кличко.

Так, у Києві вже виділили на допомогу військовим п’ять мільярдів гривень. Громади купують дрони, необхідне обладнання, автомобілі, сприяють лікуванню поранених захисників, допомагають ветеранам та членам родин військових. Міста, села і селища України вже надали фінансової допомоги для потреб оброни на суму більше 28,7 мільярда гривень. Також органи місцевого самоврядування всіляко сприяють у розвитку волонтерського руху, що теж не менш важливо в наш час.

Тому, політична партія «УДАР Віталія Кличка» вважає, що потрібно і надалі давати можливість громадам отримувати кошти від ПДФО, тим більше, що посли країн G7 наголошують, що саме розвиток місцевого самоврядування, реформа децентралізації є тим необхідним напрямком державного будівництва, який наблизить Україну до її євро-атлантичного майбутнього – вступу до НАТО та ЄС.

«Також, сильні громади – один з важливих чинників швидкої повоєнної відбудови України», – наголошують партійці.

21.09.2023



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2023p. 
На головну сторінку