№1139 від 06.10.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
У чашу міксера: 70 г білка; 70 г цукру; 1/2 ч.л. лимонної кислоти. У сотейник: 140 г води; 10 г агар-агару силою 900; 150 г пюре сливи, в ідеалі кислої; 300 г цукру; 1/2 ч.л. кардамону.
Сироп зварити до 104-106°С, постійно помішуючи. Одночасно поставили збивати білки на середніх обертах. Середніх - це середнє число на шкалі швидкостей вашого міксера, тобто посередині, наприклад, три з шести. Як тільки білок почне піниться, поступово додавайте цукор. Коли весь цукор доданий, можна включити максимальну швидкість і збити білок до максимально стійких піків.
Готовий сироп акуратно влийте у білок, що збивається. Потім увімкніть міксер на повну потужність і збивайте до загусання. Маса схожа на крем, але піки добре тримає.
Перекладіть у кондитерський мішок із улюбленою насадкою та відсадіть зефір на пергамент. Залишіть приблизно на 12 годин і потім зберіть половинки та припудріть цукровою пудрою. Зберігайте у герметичному контейнері 5-7 днів.
06.10.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2023p. На головну сторінку |