Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1141 від 19.10.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Варимо гриби, щоб вони не потемніли та зберегли свій природний колір

Варимо гриби, щоб вони не потемніли та зберегли свій природний колір

Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами – заморожувати, смажити або закручувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити.

Спочатку гриби очищають від піску, бруду, моху і сухого листя, після чого ретельно промивають проточною водою.

Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.

Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.

На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.

Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.

Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.

Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.

19.10.2023



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2023p. 
На головну сторінку