№1141 від 19.10.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Неважливо, що ви збираєтеся робити з грибами – заморожувати, смажити або закручувати в банки, їх все одно необхідно попередньо відварити.
Потім гриби необхідно відварити в декількох водах. Перший раз їх варять разом із лимонною кислотою. Це дасть змогу грибам не потемніти під час варіння і зберегти свій природний колір.
Потемнілі гриби набувають синього відтінку, через що мають неапетитний вигляд.
На велику каструлю додають не менше 3 столових ложок лимонної кислоти.
Замінити кислоту на оцет не можна, оскільки він не дасть потрібного ефекту.
Варити гриби з лимонною кислотою необхідно протягом 15 хвилин. При цьому гриби мають вільно плавати в каструлі, їм не має бути тісно.
Уже в друге варіння додавати лимонку не потрібно. Загалом гриби варять тричі, щоб позбутися гіркоти.
19.10.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2023p. На головну сторінку |