№1141 від 19.10.2023p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Не секрет, що для надання сухофруктам товарного вигляду продавці, особливо на ринку, вдаються до найрізноманітніших хитрощів. У кращому разі товар оброблять нешкідливим гліцерином, але в гіршому – засобами, які можуть бути шкідливими для здоров’я.
Якщо вони в такому вигляді довго зберігаються, олія починає набувати гіркуватого смаку. Вона не стане від цього отруйною, але смак сухофруктів змінить. Це насамперед стосується чорносливу, кураги, урюку. Тому треба їх акуратненько потерти, якщо вони маслянисті, треба їх понюхати, чи не пахнуть вони чимось стороннім, підказують фахівці.
Будь-які сухофрукти (неважливо, оброблені олією чи ні) перед вживанням слід дуже добре промити. Якщо олійний наліт не змивається звичайною водою, то треба додати в неї звичайну соду. Головне, після купання в содовому розчині ще раз промити сухофрукти вже чистою водичкою.
19.10.2023 |
Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2023p. На головну сторінку |